LP2 is op z’n plek

 

Las palmas ligt op een van de meest karakteristieke plaatsen van Rotterdam: de Wilhelminapier. De laatste jaren groeide de Wilhelminapier uit tot culturele trekpleister. Met gebouwen van onder meer Rem Koolhaas, Mecanoo en Alvaro Siza weet LP2 zich omringd door iconen van de hedendaagse architectuur. Maar ook symbolen van vroeger tijden, zoals Hotel New York en Cruise Terminal Rotterdam, en culturele hotspots zoals het Nieuwe Luxor Theater en Lantaren Venster bevinden zich op steenworp afstand. Daar zit nu net de kracht van de Wilhelminapier: een bundeling van kennis en ervaring op het gebied van (culturele) evenementen. Afzonderlijk, maar ook in combinatie met elkaar!

 

 

In LasPalmas

 

LP2 vormt samen met het Nederlands Fotomuseum en de SKVR BeeldFabriek het culturele pakhuis Las Palmas. Samen werken wij aan een gevarieerd en verrassend programma. Kijk voor alle activiteiten in Las Palmas op www.inlaspalmas.nl

Hotel New York

 

Het historische Hotel New York is sinds jaar en dag dé publiekstrekker op de Wilhelminapier. Naast eten in het smakelijke restaurant kan er ook overnacht worden in één van de 72 stijlkamers.

CruiseTerminal


De voormalig aankomst- en vertrekhal van de Holland America Lijn is industrieel erfgoed. Het pand kenmerkt zich door 6 bogen. Achter deze bogen schuilt een evenementenhal van
3800 m2.

Luxor Theater

 

Het Nieuwe Luxor Theater is het grootste amusementstheater van Rotterdam en biedt een keur aan voorstellingen van musical & muziektheater, show & variété, cabaret, theaterconcerten, jeugd & familie, opera en dans.

LantarenVenster

 

LantarenVenster is een film- en muziektheater onderin het gebouw New Orleans en biedt de betere film en de beste jazz!