Points of Departure

27 Maart 2015 - 29 Maart 2015

In deze driedaagse presentatie toont The Patching Zone haar ontwerpen voor de publieke ruimte van de Wilhelminapier. Een kleine reis van het begin van de pier naar gedroomde bestemmingen, aan de hand van de richting en de sterkte van de wind. Met video-installaties, geluid en mobiele technologie.

 

 

The only thing that can be trusted… is the dream of getting there

In de tunnel van de Wilhelminapier en via een app op je mobiele telefoon hoor je getuigenissen van over de hele wereld, verbonden aan de real-time richting en snelheid van de wind. De geluidsfragmenten zijn een nog altijd groeiende collectie van mensen die in verschillende tongval, met verschillende achtergrondgeluiden en verschillende ideeën vertellen over hun reizen en ervaringen met emigreren.

 

Horizon installatie

Een video-installatie die het verlangen naar onbekende transatlantische bestemmingen verkent. Twee videoschermen en bijbehorende audio verbinden horizon-beelden op verschillende aankomst- en vertrekpunten over de hele wereld aan de windrichting en de snelheid van de wind. Mistige beelden van de waterlijn refereren aan het gevoel dat reizigers vroeger moeten hebben gehad bij hun vertrek naar de nieuwe wereld.

 

Archief installatie

Een video-installatie die de wind gebruikt als drijvende kracht om de toeschouwer door media en tijd te navigeren. De wind stuurt de toeschouwer langs verschillende tijdlagen uit de geschiedenis van Rotterdam. De installatie maakt gebruik van videomateriaal uit de archieven, in combinatie met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde soundtrack.

 

 

 

 

Te zien

vrijdag 27 maart 2015: 17.00 – 21.00 uur

zaterdag 28 en zondag 29 maart: 13.00 – 21.00 uur