Operadagen Rotterdam | Semele

29 Mei 2015 - 30 Mei 2015

 

Händels Semele vertelt het tragische liefdesverhaal van de sterfelijke koningsdochter Semele en de onsterfelijke Jupiter, koning van de goden. In deze eigenzinnige vertaling van regisseur Sjaron Minailo dompel je onder in het sensuele godenrijk en de ruige werkelijkheid van de onsterfelijken. Sopranen Claron McFadden en Laura Bohn geven stem aan de zussen Semele en Ino, terwijl het Residentie Orkest de jaloezie en competitie tussen de twee verklankt.

 

Operadagen Rotterdam is een eigenzinnig opera en muziektheater festival. Meer dan ooit durven zangers, musici, acteurs, regisseurs en vormgevers de klassieke operawerken naar hun eigen hand te zetten. Ze verhouden zich tot het erfgoed, maar zoeken tegelijkertijd naar nieuwe, radicale vormen die resoneren met de wereld van vandaag en morgen. Deze tiende editie van Operadagen Rotterdam draagt het thema (R)evolutie – Gelijkheid en daar sluit het meeslepende verhaal van Semele, de vrouw die gelijk wilde zijn aan de goden, naadloos op aan. 

 

muziek Residentie Orkest o.l.v. Richard Egarr

zang Claron McFadden, Laura Bohn, Kevin Walton

spel Frits Vogel, Sophie Maczewski, Mira Helmer

lichtontwerp Maarten Warmerdam

regie en vormgeving Sjaron Minailo

 

 

 

Data en tijden

vrijdag 29 mei 20.00 tot 21.30 uur

zaterdag 30 mei 20.00 tot 21.30 uur

Inleiding op de voorstelling op beide dagen om 19.15 uur

 

Prijzen

25 euro

19 euro studenten en CJP

 

Kaartverkoop

Bestel uw kaarten online en ontvang 1 euro korting per kaartje.

 

Telefonisch zijn kaarten te bestellen via de Rotterdamse Schouwburg: 010 411 81 10. De kassa is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 14:00 tot 17:00 uur.

 

Als een voorstelling niet is uitverkocht, zijn er tijdens het festival vanaf 45 minuten voor aanvang kaarten aan de deur te koop. 

 

Meer zien tijdens Operadagen Rotterdam?

Kijk hier voor het volledige programma dat van 22 tot en met 31 mei 2015 op verschillende locaties in stad plaatsvindt.