Operadagen 2012 | Say I am You

1 Juni 2012

Een wervelende opera over de grootste mysticus aller tijden. In Say I am You-Mevlâna, vertelt de Amerikaanse componist Michael Ellison het levensverhaal van de dertiende-eeuwse dichter en denker Jelaladin Rumi (Mevlâna) en zijn transformatie van gewone geestelijke tot bezield mysticus. Rumi, een van de belangrijkste grondleggers van het Soefisme en de oprichter van de dansende derwisj-orde (Mevlevi), is tevreden met het leven, tot de rondtrekkende derwisj Shams van Tabriz uit het oosten komt en zijn wereld op z’n kop zet. Say I am You-Mevlâna is een reis langs het zichtbare en onzichtbare, tijd en eeuwigheid, poëtische spanning en daadwerkelijke actie.

 

muziek, libretto – Michael Ellison
muzikale leiding – Lucas Vis
video – Tessa Joosse
repetitor – Henry Kelder
lichtdesign – Jeroen Smith
met – Arnout Lems, Gunnar Brandt-Sigurdsson, Ekaterina Levental, Tiemo Wang, Maciej
Straburzynski, Angela Postweiler, Els Mondelaers, Fanny Alofs

ensemble Hezarfen

Coproductie Operadagen Rotterdam, Istanbul Music Festival en VOCAALLAB

 

Veggie Tamam

Ter gelegenheid van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen ontwikkelt Ellie Uyttenbroek voor Kosmopolis Rotterdam een culinair project de ‘VeggieTamam”. Twee topchefs uit Istanbul, Musa Dagdeviren en Dilara Erbay hebben in Rotterdam workshops gegeven aan 3 Rotterdamse groepen: foodies uit de beroepspraktijk, leerlingkoks en thuiskokkinnen. Tijdens de workshops werden diverse snacks ontwikkeld, uitgangspunt was de rijkheid van de Turkse keuken waarbij cliche’s als köfte & kebab werden vermeden. Een jury bestaande uit professionals en publiek hebben uiteindelijk de lekkerste Snack Tamam uitgekozen. Vijf hosteses in ontwerpen van studenten van de Willem de Kooning Academie en ‘’afgestyled’’ door Ellie Uyttenbroek presenteren de ‘VeggieTamam’ voorafgaand aan de voorstelling.


Deze productie is tot stand gekomen m.m.v. de Republiek Turkije ter gelegenheid van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Logo Operadagen
Logo Vocaal Lab

 

Logo NedTur