Eric Vloeimans & Friends – LP2

9 Juli 2008 - 9 Juli 2008

Trompettist Eric Vloeimans kreeg de vrije hand voor een avond in LP2 tijdens North Sea Round Town. Vloeimans programmeert een afwisselende avond met allerlei muzikale vrienden. De avond start met een trio dat bestaat uit zangeres en multi-instrumentalist Fay Lovsky, toetsenist Jeroen van Vliet en Vloeimans zelf. Daarna neemt zijn band Gatecrash het over en schuiven Spinvis en DJ Git Hyper aan. Git Hyper draait door tot de kleine uurtjes.

 

Eric Vloeimans (1963) wordt beschouwd als één van Europa’s beste performers. Hij won vier keer een Edison, de prestigieuze Bird Award op het North Sea Jazz Festival en de Boy Edgar Award voor zijn gehele oeuvre.

 

Line up: Vloeimans’ Gatecrash, Spinvis, Fay Lovsky, Git Hyper

 

 

“We gaan improviseren…”

mini-interview met Eric Vloeimans

 

“Toen ik gevraagd werd een avond te organiseren dacht ik: wat zou het leuk zijn iets te doen met verschillende mensen waar ik iets mee heb. Die hoeven niet per se uit de jazz te komen. Zo beginnen we de avond heel rustig met Fay Lovsky. Ik vind haar heel leuk. Ze is ontzettend creatief met allerlei verschillende instrumenten: van de ukelele tot een zingende zaag. De avond sluiten we af met DJ Get Hyper. Dat is ook zo’n creatief brein. Daarnaast hebben we Spinvis gevraagd voor een gastoptreden. Ik ken Erik de Jong, zoals hij heet, omdat we samen hebben opgetreden. Zo speel ik trompet op zijn single ‘Holleeder’. We hebben hem gevraagd te doen waar hij zin in heeft. Wat dat gaat worden, weet ik nog niet. We gaan improviseren. “

 

Nieuw talent
Vloeimans (1963) is inmiddels een veel gelauwerd artiest. Zo won hij vier keer een Edison, de Boy Edgar Award en de prestigieuze Bird Award op het North Sea Jazz Festival. In zijn thuisbasis Rotterdam ziet hij ook veel nieuw talent rondlopen. Vloeimans: “Er komen heel goede mensen af van het conservatorium. En er gebeurt steeds meer op jazzgebied in Rotterdam. Daarbij kunnen musici elkaar ontmoeten. Ik denk bijvoorbeeld aan de Rottpod in het Nederlands Architectuur Instituut. Daar traden 19verschillende jazzmuzikanten uit Rotterdam op. Daardoor ontstonden heel verrassende combinaties. Dat was een fantastisch initiatief.”