De bizarre nacht van Arie Speksnijder

1 Maart 2018 - 8 April 2018

 

 

John Buijsman is na De Marathon opnieuw te zien in het theater. Niet in het rode pluche, maar in de rauwe setting van het pop-up theater van LP2. In samenwerking met Luxor Theater speelt Buijsman de spannende muzikale thriller De bizarre nacht van Arie Speksnijder.

 

Speksnijder heeft dienst. De berichten komen binnen. Steekpartij op het Deliplein, ruit ingegooid in de Parklaan, mishandelingetje in een buitenwijk, zieke feestvierder op de Witte de With. Routinewerk. “Speksnijder hoort bij de nacht, en andersom: de nacht past Speksnijder als een warme jas.”

Speksnijder telt af. Hij staat op de drempel van zijn pensioen. Veel heeft hij niet meer te verliezen. Met zijn vrouw gaat het niet goed. Al eerder raakte hij zijn dochter kwijt. Het lijkt een nacht te worden als alle andere nachten. Tot zich de ultieme kans voordoet. Speksnijder moet kiezen tussen zijn plicht en zijn hart. Tegen het duistere decor van een stad die openligt naar de wereld maakt Speksnijder de eenzaamste nacht van zijn leven door, heen en weer geslingerd tussen zijn plichtsgevoel als toegewijde agent en de woede die hij probeert te onderdrukken.

 

Speksnijder is de hoofdrolspeler in een klassieke wraaktragedie, gespeeld door John Buijsman in een regie van Marcel Visbeen met een schurend poëtische tekst van Peer Wittenbols. De composities die een soundtrack vormen van internationale grotestadsmuziek zijn van Michel Banabila en Keimpe de Jong. Dusty Ciggaar begeleidt Buijsman op gitaren. 

 

 

 

 

 

speeldata

 

01 maart

15-18 maart

22-25 maart

29 maart-02 april

07-08 april

 

Aanvang 20:30 uur en op de zondagen en tweede Paasdag 15:00 uur. 

 

kaartverkoop

 

Kaarten voor deze voorstelling zijn voor 19,50 Euro te bestellen op de website van Luxor Theater. Op voorstellingsdagen kunt u uw kaarten vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling ook aan de deur kopen.