Archikidz

6 Juni 2015 - 6 Juni 2015

Wonen in de bomen is het thema van deze vierde editie van Archikidz. Hoe bouw je een huis in een boom? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe kom je je huis binnen, hoe ziet je slaapkamer eruit en waar kook je je eten? Allemaal vragen waar de Archikidz een antwoord op zoeken met hulp van echte architecten. Aan het einde van de middag worden alle bouwwerken opgehangen in bomen: een bos vol bijzondere boomhuizen.

 

Stichting Archikidz Rotterdam laat kinderen op een speelse manier kennis maken met hun gebouwde omgeving. Elk jaar organiseert Archikidz Rotterdam een groot architectuurevenement voor meer dan 300 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar Archikidz is een vrolijk en sociaal evenement. Bovendien is het helemaal gratis! 

 

Hoe verloopt de dag?

De kinderen worden door ouders/verzorgers naar het evenement in LP2 gebracht. Na aanmelding krijgen de kinderen een plekje aan tafel en gaan zij in groepjes van ongeveer acht kinderen onder leiding van architecten aan de slag. Tijdens de middag krijgen de kinderen iets te drinken en een kleine versnapering ter bevordering van de knutselenergie! Een jury van mensen uit de bouwwereld bekijkt alle maquettes en praat met de kinderen. Zij moeten een heel moeilijke keuze maken, want aan het einde van de middag worden de winnaars bekend gemaakt. Daarna wordt er snel opgeruimd en kunnen de kinderen hun maquette mee naar huis nemen. Archikidz nodigt ouders/verzorgers van harte uit om te komen kijken naar alle activiteiten. Goed om te weten is dat de ouders/verzorgers geen toegang hebben tot de tafels. Dit om chaos te voorkomen en de activiteiten goed te laten verlopen. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om de kinderen te begeleiden met knutselen, maar ook te begeleiden bij een bezoekje aan het toilet.

 

 

 

Datum en tijden

zaterdag 6 juni 13.00 tot 16.00 uur

 

Prijzen

helemaal gratis!

 

Voor wie

kinderen van 7 tot en met 12 jaar 

 

Inschrijven

Wil je meedoen met Archikidz op zaterdag 6 juni? Klik dan hier om je in te schrijven.

 

Wil je meer weten? Kijk dan op de Archikidz website voor meer informatie, foto’s en filmpjes.