Museum Rotterdam presenteert in LP2

12 Oktober 2013 - 16 Maart 2014

ECHTE ROTTERDAMMERS – wie denken we wel dat we zijn

 

Wat maakt Rotterdammers nou zo ontzettend Rotterdams? In de tentoonstelling Echte Rotterdammers wordt antwoord op deze vraag gezocht aan de hand van stukken uit de collectie van Museum Rotterdam en ervaar je de oorsprong van typisch Rotterdams gedrag, uiterlijk, werk, taal, eten, geloof en vermaak. 

Wanneer ben je een echte Rotterdammer? Als je hier woont, als je hier geboren bent, als je voor Feyenoord bent, of juist voor Sparta? Of simpelweg als je je Rotterdammer voelt? De havenstad aan de Maas trekt al ruim 400 jaar mensen aan die Rotterdammer worden. Vlaamse vluchtelingen, Franse Hugenoten, Engelse filosofen, Duitse dienstmeiden, Brabantse arbeiders, Chinese zeelui, Molukkers, Turken, Surinamers, Kaapverdianen, Marokkanen, Polen, Bulgaren en ga zo maar door. Het recept voor een echte Rotterdammer is sinds jaar en dag het mixen van deze ingrediënten, soms door zachtjes roeren, vaker door stevig  stampen.

 

Zeg Rotterdammers niet zomaar wie ze zijn en wat ze moeten vinden. Theatrale evenementen en interactieve onderdelen in de tentoonstelling bieden de bezoekers een podium om haarfijn uit te leggen wat ze van zichzelf en hun stadsgenoten denken. Neem bijvoorbeeld eens plaats in de stoel van Echte Rotterdamse kappers om naast het weer over typische Rotterdamse zaken te praten of kom naar één van de voorstellingen die het Ro Theater in de tentoonstelling speelt. Alle informatie over deze en andere bijzondere activiteiten vind je binnenkort op de speciale evenementenpagina van Echte Rotterdammers.  

 

openingstijden
zondag t/m woensdag: 11.00 – 17.00 uur
donderdag t/m zaterdag: 11.00 – 20.00 uur
maandag gesloten

 

prijzen
entree: € 6,-
kinderen t/m 17 jaar, museumjaarkaart, Rotterdampas: gratis
groepen vanaf 15 personen: 50% korting op entreeprijs
CJP: op vertoon van CJP-pas 50% korting op entreeprijs
Happy Hours: op do, vr en za tussen 17.00 en 20.00 uur 50% korting op de entreeprijs

 

Bij de tentoonstelling Echte Rotterdammers zijn ook diverse aanvullende programma’s. Bezoek de website van Museum Rotterdam voor een volledig overzicht.